Biográfia

Korai évek

Isabella Khair Hadid néven született 1996.október 9-én, Los Angelesben. Édesapja Mohamed Hadid ingatlanfejlesztő, édesanyja az egykori modell, Yolanda Hadid, aki holland születésű amerikai, míg apja palesztin. Két testvére van, egy idősebb nővére, Gigi, és egy öccse, Anwar. Két idősebb féltestvére van apai ágról, Marielle és Alana.

Bella és testvérei tíz évvel ezelőtt egy kaliforniai farmon töltötték az idejüket, ahol beleszeretett a lovaglásba. Álmai között szerepel, hogy egyszer lovas sportágban szerepeljen az Olimpián. 2013-ban sajnos Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, amit 2015 októberéig titkoltak is.

2014 őszén New Yorkba költözött, és fotózást kezdett tanulni a Parsons School of Design-ban. Röviddel ezután aláírt egy szerződést az IMG-nél.

2012 – 2014 : Az első munkák

   

Mindösszesen 16 éves volt, amikor először modellkedni kezdett a Flynn Skye kereskedelmi cégnél. Szerepelt Lesa Amoore, Ben Barnes és Holly Copeland mellett is. Hannah Hayes Őszi/Téli 2013-as kollekciójának modellje is volt. Kampányt készített a Chrome Hearts-hez is 2013-ban és 2014-ben is.

2014 – 2015 : Szakmai felemelkedés

   
2014. augusztus 21-én aláírt az IMG Models-nél, ezzel elindítva karrierjét. Ősszel debütált a New York Fashion Week-n, a Desigual-al. Novemberben megkapta első Seventeen címlapját is. Még ezév decemberében a Jalouse magazinban is szerepelhetett,

A 2015-ös tavaszi héten Tom Fordhez került, és májusban belépett az AmFar-hoz. A 2015-ös New York-i divathéten olyan nevek kollekcióit mutathatta be, mint Diane von Fürstenbergre, Tommy Hilfigerre, Jeremy Scott és Marc Jacobs. A londoni Fashion Week-en a Topshop, Unique és a Giles kérte fel, Milánóban a Philipp Plein, Moschino, Missoni és a Bottega Veneta. A párizsi divathéten már a Balmainre képviseletében jelent meg.

2015 decemberében debütált a Chanel-nél. Számos magazin kérte fel címlaplányának, mint a Vogue Girl, Harper Bazaar, GQ,  W magazin.

Hadid egyike volt a Topshop 8 legnépszerűbb modelljének a Holiday kampányában.

2016 : Az év modellje

   

Januárban debütált a Chanel párizsi Haute Couture Tavaszi / Nyári kollekciójának keretében. A Givenchy és a Miu Miu is kiszúrta magának az egyre népszerűbb modellt. A New York-i Fashion Week-n már a FentyxPuma ruháiban vonult. A Misha Resort megnyitóját is ő nyitotta, és zárta is a Mercedes-Benz Fashion Week-n Ausztráliában. A rengeteg divatshow-k után megkapta álmai felkérését: A Victoria’s Secret Show-n is végigvonulhatott novemberben. Hadid is szerepelt Marc Jacobs “My America” kampányában. A TopShop nyári farmerkampányában is visszaköszönt, Calvin Klein is felfedezte őt, igazi áttöréseket ért el 2016-ban.

A Seventeen Mexikó , Self Service, CR Fashion Book, V Magazin és a Harper Bazaar csak pár azon újságok nevei közül, akik abban az évben a fiatal Hadid lányt kérték fel.

Bella márciusban egy díjat is bezsebelt, a Daily Front Row Awards-on ő lett az Év modellje. Májusban bejelentette a Dior, hogy a Dior Makeup nagykövete lesz az ifjú Bella. Júniusban bekerült a Models.com 50 legjobb modellje közé. Szeptemberben a GQ is megszavazta neki az év modellje címet. Ez is bizonyította azt, hogy 2016 Bella Hadid éve volt!

2017 – Jelen

  
A 2017-es évet a F/W Menswear Fashion Showval nyitotta Párizsban. Februárban nővére, Gigi és Tommy Hilfiger közös kollekciójában, a TommyxGigi-ben sétált végig Los Angelesben. Ebben az évben is olyan neves designerek divathetein lépett fel, mint Alexander Wang, Sies Marjan, Carolina Herrera, Brandom Maxwell, Michael Kors, Anna Sue és Ralph Lauren. Az első címlapja ebben az évben a W Magazine Korea volt. Februárban két márka nagykövetévé választották, a Bulgari kiegészítő láncának és a TAG Heuerének.A S/S kampányszezont nővérével együtt kezdték el, emelett Bella még a Zadig & Voltaire kampányában is szerepelt az öccsével, Anwarral. Szólóban a DKNY, a TAG Heuer és a Boghossian Jewels Les Merveilles S/S 2017 kampányaiban vett részt. Ebben az évben először részt vett első szépségápolási kampányában is, a Dior Makeup Pump N’ Volume szempillaspiráljának. Ő lett az arca a Bulari Goldea Roman Night illatának és a F/W 2017 Serpiniti kollekció kampányában is részt vett. Ebben a szezonban még Kendall Jenner mellett szerpelt az Ochirly őszi kampányában.

Február 8-án bejelentették, hogy ő lesz a nagykövete a Bulgari kiegészítőknek, február 13-án pedig a TAG Heuer új arca és nagykövete lett.