Vogue Ausztrália: interjú

Jó eséllyel, hallottál már erről az interjúról.Bár tartalma igen titkolt volt eddig, a divat két kiemelkedő alakjával, Bella Hadid-al és Jordan Barrettel beszélgettem, akiket összehozott a Daily Mail, blogokon vitáztak róluk, és maga Bella védelmezte a Twitter fiókján.

“Tüzes új románc?” fogalmazta meg a Daily Mail. “Az alig felöltözött Bella Hadid New York-i lakásánál látták Jordan-t.” Ez csak pletyka – Bella és Jordan sosem randiztak, rákérdeztem az interjú során – és arra is, hogy ellepték a magánszféráját: a lesifotósok Bella házában fotóztak, az engedélye és tudta nélkül kempingeztek ott.  Bella (20) teljesen le volt döbbenve, amikor meglátta a róla készült képeket, amin épp a teraszán üldögélt épp csak bugyiban.

“Bárki, aki azt hiszi, hogy rendben van az, hogy az otthonában és a magánszférájában zavarják, az beteg” írta ki Twitterre.

De számomra ez az incidens azt mutatja, hogy ő és Jordan (20) milyen gyorsan elérték a divat iparában a csúcsot, amikor a popkultúra ismét tele lett modellekkel. Nem az 1990-es szupermodellek óta követik ennyire falánkan a divatmodelleket a lesifotósok. Nem Naomi, Cindy, Kate és Gisele óta látunk olyan modelleket, akik ott virítanak a napilapok címlapjain. Mindazonáltal, ellentétben azokkal a szupermodellekkel, akik évekig dolgoztak az iparágban, ezek az új arcok annyira óriásira nőttek, hogy nem volt idejük az ablakaikra utalni. Nem, tényleg. Ez csak néhány évvel ezelőtt volt, hogy Jordan otthagyta a Queensland-i iskolát a Gold Coast-on, és Bella-t, mint a kaliforniai legfelsőbb modell, Gigi Hadid fiatalabb testvéreként ismerte. A sajtó szemei pedig egy újabb leckét jelentettek Bella és Jordan karrierjében. A bukás után megjegyezte: Ideje mozogni.

    

Derek Blasberg: Ez az első alkalom, hogy kettőtöket együtt fotózták?

Bella Hadid: Igen, bár pár éve ismerjük már egymást. Divatbemutatókat már csináltunk együtt, de ez az első alkalom, hogy kamera előtt állunk.

Jordan Barrett: Olyan jó barátok vagyunk, hogy ez teljesen természetes és vicces volt.

DB: Hogyan találkoztatok?

JB: Az első New York-i napomon találkoztunk.Mindketten Hailey-vel (Baldwin) találkoztunk a SoHo hotelben. Ez olyan volt, mint a harmadik napom itt.

DB: És rögtön elkezdtetek randizni, ugye?

BH: Ha, mi sosem randiztunk, Derek! Olyanok vagyunk, mint a legjobb barátok, ami sokkal jobb mindkettőnk számára. Valójában ő olyan, mintha a testvérem lenne.

JB (szarkasztikusan): Aww, ez túl édes.

BH: Jordan, most igyekszem komoly lenni. Esküszöm, meg akarlak ölni!

DB: Beszéljünk arról, hogyan jutottatok el idáig. Bella hogyan és mikor kezdted a modellkedést?

BH: Egész életemben lovagoltam. Ez volt az álmom. De amikor 17 éves lettem, New Yorkba költöztem és aláírtam egy ügynökségnél. Az első show-m Tom Fordnál volt, ami csodálatos volt, mert úgy éreztem, hogy bízik bennem és ez arra ösztönzött, hogy folytassam. Azóta sem álltam le. Ez két és fél évvel ezelőtt volt.

DB: Édesanyád modell volt, és a testvéred is az. Milyen tanácsokat adtak neked?

BH: Ugyanazok a tanácsok voltak: légy önmagad, ne feledkezz meg a benned rejlő energiákról, mert az emberek megpróbálják folyamatosan a rossz energiáikkal terhelni azt. Te magad vagy, és ez a legjobb személy, aki lehetsz.

DB: Jordan, elmesélted már Bella-nak, hogyan kezdtél modellkedni? Ez azt jelenti, hogy kihagytad az iskolát és elloptad a meccset.

JB: A mérkőzések ingyenesek, a rekordért! Ausztráliában éltem, és egész korán otthagytam az iskolát.

DB: Ez azt jelenti, hogy ugrottál egy osztályt?

JB: Igen. Mindenesetre, mint mondtam, korábban hagytam el az iskolát, és egy ügynök észrevett. Azt hiszem 14 voltam, de 18 éves koromig vártam. Mielőtt New Yorkba jöttem volna, Miamiban fotóztak Bruce Weberrel, és innen jöttem.

BH: Az első fotózásod Bruce-l volt?

JB: Aha.

DB: Mindkettőtök karrierje nagyon gyors és izgalmas volt. A tempóváltás megijesztett titeket?

JB: Ez más, de hozzá lehet szokni. Sokat repülünk, és sosem tartózkodunk egy helyen 2 napnál tovább.

BH: Azt hiszem, ezt senki nem tudja jobban Jordan-nál, aki soha nem látja a családját. Az anyukám New York-ban van, és minden héten meglátogatom a nővéremet, de alapvetően három napot repülőn töltök. Ez talán a legnehezebb része. De áldottak vagyunk és szeretjük ezt.

DB: Oké, játsszunk egy játékot. Mindkettőtöknek egy spontán kérdést teszek fel, és azt akarom, hogy az első dolgot mondjátok el, ami eszetekbe jut. Kész?

BH: Három, kettő egy, gyerünk!

DB: Az egyetlen dolog, amit utálok viselni…

JB: Ruhák.

DB: A kedvenc tervezőm…

BH: Riccardo Tisci.

DB: A kedvenc ruhám, ami a gardróbomban van…

BH: Bármelyik az új Air Jordans-ből vagy bármelyik Chrome Hearts bőrkabát.

DB: Az életedben akkor érzed magad a legkényesebb helyzetben, amikor…

JB: Mindenki állandóan meztelen akar lenni.

BH: Úgy érzem, akkor vagyok a legszexisebb, amikor teljesen meztelen vagyok, vagy amikor teljesen le van fedve a testem. Amikor Dubai-ban jártam, teljesen le voltam fedve, szuper szexi érzés volt. De amikor a vörös szőnyegen vagyok egy piros ruhában,akkor majdnem meztelen vagyok.

DB: Mit gondolsz arról, ha egy pszichológus ezt mondja, Bella?Hogy vagy teljesen,vagy nem?

BH: Vagy, hogy tiszteletben tartom a női testet, és le lehet fedni teljesen, és még így is szexisnek érezheti magát, de szexi ruha is lehet rajta, bármit is akarsz viselni, mert te te vagy és szereted az életed. Miért nem lehet meztelen? Miért nem lehet felöltözött? Ha szexisnek érezzük magunkat: éljük az életünket!

DB: Gyerünk, csaj. Vissza a játékhoz. Amikor aludni megyek, ezt viselem…

BH: Extra hosszú Guns N’ Roses póló. Ez az egyetlen dolog, amiben aludni lehet.

JB: Általában abban alszok, amit épp viselek.

BH: Általában Jordan nem cseréli öt napig, így nem nagyon érdekli,mit visel a nap folyamán, vagy éjszaka, mert ő ugyanazt a dolgot viseli.

DB: Jordan, egy kérdés neked. Ha két szóval kellene leírnod Bella-t, az alábbiak lennének…

JB: A. Legjobb.

DB: Wow, habozás nélkül. Rendben, Bella, ugyanaz a kérdés neked: Ha két szóval kellene leírnod Jordan-t, az alábbiak lennének…

BH: Energia és hangulat.

DB: Akkor hiányzik az otthon a legjobban, amikor…

BH: Amikor az egész családom együtt van, és én nem vagyok velük. Többször is előfordult már, és sírtam.

JB: Karácsony és a szüleim születésnapja, vagy ha látom, hogy a barátaim otthon jól szórakoznak.

DB: Én mindig sírok, mikor…

JB: Ez nem rám vall!

BH: Amikor gépen vagyok. Adj egy pohár bort a gépen és szó szerint sírni fogok a Bambi-n. Valójában, tegnap este a Food Netwoork-ot néztem, hisztérikus lettem, mert egy aranyos focijátékos főzött egy jótékonysági rendezvényen, és megdöbbentett.

DB: Ha nem lennék modell, ez lennék…

BH: Lovagolnék.

JB: Fotóznék.

DB: Ha ugyanazt az ételt kellene egész életedben enned, ez lenne az…

JB: Sushi!

BH: Sült krumpli, puha csirke, grillezett sajt és két szelet pizza.

DB: A hősöm…

BH: Annyi hősöm van…talán Mario Sorrenti.

JB: Nekem is.

BH: Amikor először fotóztak Mario-val, akkor éreztem először, hogy van helyem ebben a bizniszben. Mario minden divatbálványomról lőtt már egy sorozatot.

DB: A legjobb éjszaka volt, mikor…

BH: Lógni a barátaimmal és lazítani. Filmeket és gagyi TV műsorokat nézünk, mint a CSI vagy dokumentumfilmeket az anyjukat meggyilkoló lányaikról.Láttad azt?

DB: Még soha nem láttam.

BH: Óh, meg kell nézned. Az a neve “Mommy Dead and Dearest”.

DB: Jordan, mi volt a legjobb éjszakád?

JB: Jól éreztem magam Cannes-ban, ebben az évben.

BH: Nagyon különbözik az én legjobb éjszakámtól.

JB: Csak azért mondtam, mert veled voltam, Derek.

BH: Hát persze. Bármelyik este Derek-el a legjobb este.

DB: Ez a helyes válasz, és a helyes válasz, amit kerestem. Bella, te nyerted a játékot! Bár azt akarom mondani, hogy a legutóbb, amikor te és én együtt lógtunk, nem hagytuk el a lakásod.Emlékszel? Mindannyian felöltöztünk, kaját rendeltünk, italokat csináltunk , segítettem nektek belépőt szerezni a klubba Hailey-vel, de mégis otthon maradtunk.

BH: Ez történik az életem 99 %-ban. Mindig kiöltöztem a semmiért.

(c) Saját fordítás! Forrás megjelölése nélkül elvinni TILOS!